Azjatycki Festiwal Street Food w Lublinie — przegląd smaków i atrakcji

W Lublinie odbędzie się festiwal poświęcony kuchniom regionu Azji, z ofertą street foodową oraz strefami tematycznymi. Impreza zgromadzi stoiska z potrawami z Tajlandii, Japonii, Indii, Gruzji, Libanu, Korei, Turcji i Iranu, a także sekcję poświęconą kulturze i produktom z Japonii.
Podstawowe informacje
- Data: 4 października, godz. 12:00 – 5 października, godz. 18:00
- Miejsce: Targi Lublin S.A., współrzędne: 51.235090987879 N, 22.564382806061 E
Co będzie można znaleźć na miejscu
Program skupia się na kuchni ulicznej: od tajskich przepalonych aromatów, przez świeże japońskie sushi, po indyjskie przekąski. W ofercie zapowiedziano m.in.:
- tajskie stragany ze specjałami o intensywnych smakach (trawa cytrynowa, imbir, ostre chili),
- sushi i strefę z japońskimi produktami oraz elementami kultury i kosmetyków (strefa Sakura),
- indyjskie pakory oraz domowe curry z warzywami i kolendrą,
- wietnamską zupę pho i kanapki bahn mi,
- gruzińskie chaczapuri oraz libański tabbouleh,
- potrawy kuchni koreańskiej, tureckiej i perskiej.
Informacje organizacyjne
Informacje o bilecie zostaną podane wkrótce. Osoby zainteresowane wystawieniem stoiska mogą kontaktować się mailowo lub telefonicznie:
- Kontakt dla wystawców: [email protected]
- Telefon: 730 740 509
Uwagi
Opis wydarzenia bazuje na zapowiedzi organizatorów i dotyczy głównie oferty gastronomicznej oraz tematycznych stref. Dokładny program, lista wystawców i zasady uczestnictwa (w tym informacje o biletach) mają zostać udostępnione przed imprezą.
Autor: info_wydarzenia