Azjatycki Festiwal Street Food w Lublinie — przegląd smaków i atrakcji

1 min czytania
Obrazek przedstawia grafikę promocyjną wydarzenia Azjatycki Festiwal Street Food w Lublinie — przegląd smaków i atrakcji

W Lublinie odbędzie się festiwal poświęcony kuchniom regionu Azji, z ofertą street foodową oraz strefami tematycznymi. Impreza zgromadzi stoiska z potrawami z Tajlandii, Japonii, Indii, Gruzji, Libanu, Korei, Turcji i Iranu, a także sekcję poświęconą kulturze i produktom z Japonii.

Podstawowe informacje

  • Data: 4 października, godz. 12:00 – 5 października, godz. 18:00
  • Miejsce: Targi Lublin S.A., współrzędne: 51.235090987879 N, 22.564382806061 E

Co będzie można znaleźć na miejscu

Program skupia się na kuchni ulicznej: od tajskich przepalonych aromatów, przez świeże japońskie sushi, po indyjskie przekąski. W ofercie zapowiedziano m.in.:

  • tajskie stragany ze specjałami o intensywnych smakach (trawa cytrynowa, imbir, ostre chili),
  • sushi i strefę z japońskimi produktami oraz elementami kultury i kosmetyków (strefa Sakura),
  • indyjskie pakory oraz domowe curry z warzywami i kolendrą,
  • wietnamską zupę pho i kanapki bahn mi,
  • gruzińskie chaczapuri oraz libański tabbouleh,
  • potrawy kuchni koreańskiej, tureckiej i perskiej.

Informacje organizacyjne

Informacje o bilecie zostaną podane wkrótce. Osoby zainteresowane wystawieniem stoiska mogą kontaktować się mailowo lub telefonicznie:

Uwagi

Opis wydarzenia bazuje na zapowiedzi organizatorów i dotyczy głównie oferty gastronomicznej oraz tematycznych stref. Dokładny program, lista wystawców i zasady uczestnictwa (w tym informacje o biletach) mają zostać udostępnione przed imprezą.

Autor: info_wydarzenia