W sobotę 20 stycznia z okazji Dania Babci i Dziadka zaprosiliśmy seniorów z wnukami na międzypokoleniowe warsztaty „Z BABCIĄ I DZIADKIEM NA SŁODKO”. Najmłodsi i najstarsi mieszkańcy Lublina pod wodzą szefa kuchni Arche Hotel Lublin poznali tajniki wyrobu lodów tradycyjnych oraz własnymi siłami wykonywali szarlotkę. Wydarzenie to wspólna inicjatywa Miasta Lublin i Arche Hotel Lublin, realizowana w ramach Programu „Rodzina Trzy Plus”. Było naprawdę sympatycznie i smacznie.
Dzień Babci i Dziadka to święto wspaniałych, kochających ludzi, którym należy się najpiękniejszy ze wszystkich prezentów, czyli czas spędzony razem. Świat się zmienia, ale nie zmienia się jedno – bezwarunkowa miłość babci i dziadka. Nic nie jest w stanie zastąpić ich ciepła i serdeczności. Dlatego w tych świątecznych dniach zaoferowaliśmy im możliwość wspólnego spędzenia czasu wraz z wnukami przy kulinarnej zabawie i nauce zarazem - mówi Sławomir Skowronek, dyrektor Wydziału Inicjatyw i Programów Społecznych Urzędu Miasta Lublin.
Pełna fotorelacja dostępna w Galerii Rodzina Trzy Plus.
Pomysłodawcą i realizatorem akcji był Wydział Inicjatyw i Programów Społecznych Urzędu Miasta Lublin