W sobotę 18 listopada Arche Hotel zamienił się w najgorętszy kulinarny punk na mapie Lublina. A to wszystko za sprawą drugiego spotkania w ramach "Kreacji Kulinarnych", warsztatów kulinarnych dla najmłodszych lublinian. Warsztaty to wspólna inicjatywa Miasta Lublin i Arche Hotel Lublin, realizowana w ramach Programu „Rodzina Trzy Plus”.
Warsztaty skierowane są do dzieci w wieku 8-13 lat, członków tych dużych jak i małych rodzin. Odbywają się one w małych grupach w Arche Lublin Hotel przy ul. Zamojskiej 30 i trwają około 3 godziny. Młodzi uczestnicy poznali, m.in. tajniki wyrobu ciasta na pizzę czy wypieku babek drożdżowych, a także pod okiem Marcina i Krzysztofa, profesjonalnych szefów kuchni Arche Hotel, samodzielnie przygotowali wybrane dania.
Młodzi kucharze, pod okiem eksperta rozwijali swoje talenty kulinarne, tworząc samodzielnie słodkie i słone wypieki, których najważniejszym składnikiem były drożdże. Było naprawdę sympatycznie i smacznie. Od samego początku wyczuwalny był entuzjazm i chęć wcielenia się w najlepszych szefów kuchni. Intensywne rozmowy z ekspertem pozwoliły poznać dzieciom zasady pracy z ciastem, i mimo młodego wieku stały się w pełni świadome tego co jedzą. Było to drugie z trzech zaplanowanych dni warsztatowych - mówi Sławomir Skowronek, dyrektor Wydziału Inicjatyw i Programów Społecznych Urzędu Miasta Lublin.
Ostatni dzień warsztatowy w ramach "Kreacji Kulinarnych" odbędzie się w sobotę 2 grudnia br. Rejestrację rozpoczynamy 28 listopada o godz. 9.00.
Formularz zgłoszeniowy
Liczba miejsc jest ograniczona, więc decyduje kolejność zgłoszeń. Na jednym formularzu można zgłosić tylko jedno dziecko, a rodzice zakwalifikowanych uczestników dostaną potwierdzenie na adres mailowy.
Po więcej zdjęć zapraszamy do Galerii.