Restaurant Week powraca do Lublina, a to oznacza, że przed nami kilkanaście dni wyśmienitych doznań kulinarnych. W województwie lubelskim w wydarzeniu biorą udział 23 restauracje, w tym 4 Miejsca Inspiracji!

Wydarzenie będzie trwało niemal 3 tygodnie (23 marca-10 kwietnia 2022 r.). W zbliżającej się edycji festiwalu Restaurant Week udział wezmą laureaci programu Miejsce Inspiracji: Perłowa Pijalnia Piwa, Legendy Miasta, 2PIER i Niepospolita. Menu proponowane przez Miejsca Inspiracji to odtworzenie tradycyjnej kuchni regionalnej wedle współczesnych nurtów kulinarnych. W festiwalu uczestniczy również 19 innych restauracji z Lublina i okolic.

Menu wiosennej edycji zaskakuje za sprawą kreatywności Szefów, którzy w festiwalowych daniach spoza karty zawarli super składniki takie jak błonnik, antyoksydanty, foliany, witamina D, magnez czy produkty fermentowane! Efekty ich talentu i umiejętności zaskoczą, zapewnią najlepsze kulinarne wspomnienia i dobre samopoczucie. W ofercie festiwalowej tradycyjnie dostępne będą dania wegetariańskie i wegańskie, mięsne i rybne. Ich składniki, włączając nowalijki, owoce morza, ryby, dziczyznę czy wołowinę, zostały dobrane ze starannością o każdy szczegół smakowy i wizualny.

Najbliższa odsłona Restaurant Week to jednak dużo więcej niż niezapomniane doznania kulinarne. Hasłem tej edycji jest bowiem #FoodFeelGood. Pod taką nazwą rusza nowa kampania edukacyjna o relacjach między tym, co jemy, a jak się czujemy. Celem jest zachęcenie do świadomych wyborów jedzeniowych dla lepszego samopoczucia, a także do podejmowania posiłków w gronie rodziny lub przyjaciół, żeby móc czerpać z jedzenia jeszcze więcej radości.

Termin: 23 marca-10 kwietnia 2022 r.
Obszar: Lublin, Nałęczów
Rezerwacje: strona internetowa Restaurant Week Polska